Ryerson og Dortmund slapp med skrekken – vendte til seier

Julian Ryerson og Borussia Dortmund var i ordentlig trøbbel hjemme mot Bochum fredag kveld, men en sterk snuoperasjon sørget for 4-2-seier og tre poeng til gultrøyene.

Dermed klatrer Dortmund helt opp i ryggen på serieleder Bayern München, som har spilt én kamp mindre enn Ryersons lag. Det skiller to poeng mellom de to rivalene.

Like etter at et kvarter var unnagjort i Dortmund kombinerte gjestene praktfullt, og fra 13-14 meter var Matus Bero sikker da han brakte Bochum opp i 1-0. Fem minutter senere ble vondt til verre for vertene da sisteskanse Gregor Kobel rotet det til med ballen i beina, og Dani De Wit fikk en enkel oppgave med å doble bortelagets ledelse.

Kobel ble tydelig holdt på skulderen i situasjonen, men kampleder Felix Brych lot spillet gå.

Etter en drøy halvtime fikk Myron Boadu en alle tiders mulighet til å legge på til 3-0 etter en mønsterkontring, men spissens avslutning alene med keeper traff ikke mellom stengene.

Sju minutter før sidebyttet var Ryerson involvert i et angrep som til slutt ga Julian Brandt sjansen alene med Bochums målvakt, men avslutningen var ikke presis nok. Like før pause fikk imidlertid gultrøyene hull på byllen. Et godt Brandt-innlegg ble majestetisk ekspedert i nettet av pannebrasken til Sehrou Guirassy.

Etter en drøy time fikk vertene muligheten fra krittmerket, og Emre Can ekspederte sikkert ballen i mål til 2-2. Med et kvarter igjen å spille fullbyrdet Guirassy snuoperasjonen til 3-2, før Felix Nmecha satte spikeren i kista til 4-2 da ti minutter gjensto (NTB).