World News in Norwegian

Knallsterk snuoperasjon av Ruud – videre til 4. runde i US Open

Det norske tennisesset Casper Ruud er klar for 4. runde i den prestisjetunge Grand Slam-turneringen US Open. Bare én gang tidligere har nordmannen nådd så langt i New York.

Da tok han seg attpåtil hele veien til finalen, der det ble tap for det spanske stjerneskuddet Carlos Alcaraz. Det skjedde for to år siden.

Natt til lørdag norsk tid vartet Ruud opp med en mesterlig snuoperasjon mot kinesiske Shang Juncheng i 3. runde, og vant med settsifrene 6-7, 3-6, 6-0, 6-3, 6-1.

Neste hinder på veien mot en ny finale i New York er amerikanske Taylor Fritz, som slo argentinske Francisco Comesana 3-0 i sett.

I motsetningen til Ruud er flere tungvektere allerede ute av US Open. Natt til fredag forsvant 2022-vinner Alcaraz, mens regjerende mester Novak Djokovic røk ut natt til lørdag etter tap 1-3 i sett mot australske Alexei Popyrin. (NTB)