World News in Norwegian

Nesten-skrell: Japan tapte med ett mål mot Kroatia

Japan yppet seg voldsomt mot håndballstormakten Kroatia i første gruppespillkamp i gruppe A i OL. Japanerne ledet hele 19–13 til pause, men kroatene hentet seg inn i andre omgang.

Med ett minutt igjen av stod det 29-29, og da tok Japan timeout. I det påfølgende angrepet fikk de to sjanser, hvor den ene ble reddet og det andre skuddet ble gikk over. Få sekunder før slutt scoret i stedet Kroatia og sikret 30-20-seier.

– Kroatia slipper med skrekken. Og det er litt typisk at et lag med den erfaringen klarer å snu det, og har marginene med seg på slutten, sier NRKs håndballekspert Håvard Tvedten.

Japans Kosuke Yasuhira ble toppscorer med hele 10 mål, og etter tapet gikk hele laget rundt i den fullsatte hallen og takket – til ellevill jubel.

Klokken 16.00 OL-åpner Norge mot Argentina. De spiller i gruppe B. Tidligere lørdag slo Egypt Ungarn 35–32.