23 мая 2024 года

World News in Albanian

Май
2024
24
25
26
27
28
29
30
31

Все новости

Evropaelire.org 

Srebrenica para votimit në OKB: Duam paqe dhe një të ardhme më të mirë për gjeneratat e reja

Të mbijetuar dhe të afërm të njerëzve të vrarë në gjenocidin në Srebrenicë po presin me padurim votën e Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara për Rezolutën për Srebrenicën. Rezoluta dënon, ndër të tjera, çdo mohim të gjenocidit dhe të gjithë ata që lavdërojnë kriminelët e luftës. Ata besojnë se rezoluta do t’i kontribuojë pajtimit dhe se do të sjellë të paktën pak paqe për viktimat. Udhëheqësit e partisë në pushtet në Srebrenicë dhe entitetit Republika Sërpska e kundërshtojnë rezolutën... Читать дальше...

Evropaelire.org 

Spanja, Irlanda dhe Norvegjia: Paqja arrihet duke e njohur Palestinën

Tri shtete evropiane, Spanja, Irlanda dhe Norvegjia, javën tjetër do ta njohin zyrtarisht Palestinën si shtet i pavarur. Sipas këtyre tri shteteve, kjo është e vetmja zgjidhje e qëndrueshme për konfliktin izraelito-palestinez që është i gjatë disa dekada. Kryeministrat e të tria shteteve thanë se udhëheqësit e Izraelit nuk kanë një plan paqeje dhe se njohja e Palestinës është në përputhje me ligjet ndërkombëtare.