23 мая 2024 года

World News in Macedonian

Май
2024
24
25
26
27
28
29
30
31

Все новости

SlobodnaEvropa.mk 

ДУИ во минус, Вреди со плус пратенички мандат

Прегласувањето во седумте избирачки места во двете изборни единици - донесе и делумно нов распоред на силите во пратеничкиот состав во законодавниот дом. Влен му „зема“ пратеник на ДУИ во шестата изборна единица. Во петката, ситуацијата со пратеничките мандати останува непроменета.