World News in Norwegian

Dupont førte Frankrike til sitt første OL-gull

Antoine Dupont, rugbysportens superstjerne, var den store spilleren da Frankrike knuste Fiji og vant OL-gull i sjuerrugby foran et kokende Stade de France.

Fiji hadde vunnet begge de tidligere OL-turneringene i sjumanssrugby og hadde aldri tapt en OL-kamp, men Frankrike vendte 0-7 til 28-7 i finalen.

Frankrike fikk en famlende start på turneringen med uavgjort mot USA og tap for Fiji i gruppespillet, men laget har feid all motstand til side i cupspillet.

Dupont regnes som verdens beste rugbyspiller i varianten med 15 mann på hvert lag. Han henrykket sine landsmenn ved å stille opp på OL-laget sammen med spesialister i sjumannsrugby.

Innledningsvis kom han inn fra benken, men han sto fram og dominerte da Frankrike nedkjempet Fiji.

Han regisserte angrepet som ordnet lederpoengene i finalen, før han selv løp inn Frankrikes to siste try, som punkterte kampen.

Sør-Afrika ble bronsevinner etter seier over Australia.