World News in Norwegian

Canada videre i OL tross droneskandale

Seier eller uavgjort ville vært nok for Colombiansk avansement, men kun seier var godt nok for Canada, om de ønsket å ta seg videre fra kvinnenes gruppespill i OLs fotballturnering onsdag kveld.

Timer før kampstart ble det kanadiske kvinnelandslagets anke om poengstraff avslått, og lagets opptjente seks poeng forble strøket grunnet droneskandalen som Canada har vært involvert i.

Den avgjørende kampen mellom Canada og Colombia startet forsiktig, og ingen klarte å sette sitt preg på kampen i løpet av de første 45 minuttene.

Canada tok derimot grep om kampen i andre omgang. En time ut i kampen steg den kanadiske midtstopperen Vanessa Gilles opp i luften og satte ballen i mål bak Colombias målvakt.

Colombia maktet ingen sluttspurt. Resultatet endte 1–0 til Canada, og Colombia er ute av OL-turneringen.

Det var før OL-åpningen mot New Zealand at medlemmer fra det canadiske støtteapparatet ble tatt for å spionere på spillerne til New Zealand på trening med drone.

I etterkant av hendelsen ble laget trukket seks poeng i OL.

Hovedtrener Bev Priestman og to av assistentene fikk samtidig en ett år lang utestengelse.

Det var det internasjonale fotballforbundet Fifa som dømte Canada.

Videre fikk det canadiske fotballforbundet en bot på 200.000 sveitserfranc, noe som tilsvarer om lag 2,5 millioner norske kroner.