World News in Norwegian

USA hodestups ut av OL-fotballen – fikk bank av Marokko i kvartfinalen

Marokko sikret landets første OL-semifinale i fotball for menn ved å knuse USA 4-0 i kvartfinalen i Paris fredag.

Det nordafrikanske landet hadde sjuendeplassen fra 1972 som sin beste olympiske plassering før lekene, men med kvartfinaleseier fredag er de sikret å bli blant topp fire i turneringen.

Stjernespiller Achraf Hakimi trygget seieren 20 minutter før full tid da han stormet framover i banen og plasserte 3-0-målet elegant i det nærmeste hjørnet.

Sju minutter før hadde Ilias Akhomach ordnet 2-0 etter vakkert angrepsspill. Kampens første kom før hvilen da Soufiane Rahimi var sikker fra elleve meter. Målet var hans femte i turneringen.

På overtid pekte dommeren på straffemerket igjen, og El Mehdi Maouhoub fikk æren av å bli kampens fjerde målscorer.

Motstander i semifinalen blir Spania eller Japan. De møtes senere fredag.

På andre siden av turneringstreet spiller Egypt mot Paraguay og Frankrike mot Argentina i kampen om en semifinaleplass.