World News in Norwegian

Solbakken og Sparta Praha klare for Mesterligaen

Det kan bli mesterligaspill på Markus Solbakken i høst etter at Sparta Praha slo Malmö i kvalifiseringen med 4-0 sammenlagt.

Nordmannen var ubenyttet reserve i tirsdagens kamp. Solbakken ble solgt fra Viking til Sparta i januar, og han spilte mye i vårsesongen som kulminerte med ligagull i Tsjekkia.

Sparta hadde en 2-0-ledelse å gå på fra bortemøtet i forrige uke, og de kunne langt på vei ha punktert kampen da de fikk straffespark etter 18 minutter tirsdag.

Veljko Birmancevic bommet imidlertid fra ellevemeteren. Åtte minutter senere gjorde Anders Christiansen det samme for Malmö, og dermed var det fortsatt målløst.

For Malmö startet både Lasse Berg Johnsen og Colin Rösler tirsdagens kamp, mens Erik Botheim ble byttet inn etter 58 minutter i jakten på scoring. Oliver Berg ble sittende på benken for den regjerende Allsvenskan-mesteren.

Det ble en vrien kamp for Malmö i Tsjekkia. Sparta fikk straffe igjen etter 79 minutter, og denne gang scoret Lukas Haraslin sikkert. Dermed var det ingen tvil om hvem som skulle ta seg videre til Fotball-Europas gjeveste turnering.

Albion Rrahmani økte ledelsen tre minutter senere og fikset 4-0-seier sammenlagt.(NTB)