15-åring med overraskende VM-gull i terrengløp

15-åringen Marta Alemayo rystet feltet og tok gull i 20-klassen da Etiopia tapetserte seierspallen i VM i terrengløp i Beograd.

Alemayo gjorde sin internasjonale debut og imponerte stort i løpet over 6 kilometer i den serbiske hovedstaden. Til slutt gjorde hun opp om seieren mot to lagvenninner.

Alemayo vant på tiden 19.28, mens Asayech Ayichew kom i mål fire sekunder bak henne. Robe Dida ble slått med ytterligere seks sekunder og tok tredjeplassen.

Løpet ble totaldominert av løpere fra de afrikanske landene Etiopia, Kenya og Uganda. Beste ikke-afrikaner var USAs Ellie Shea på 15.-plass.

Eneste norske deltaker i terrengløp-VM er Karoline Bjerkeli Grøvdal i kvinnenes seniorklasse. Hennes løp kan du følge på NRK 1 fra klokken 12.40. (NTB)