Albania utlignet på overtid - Kroatia snublet igjen

Kroatia trodde de hadde seiret etter en snuoperasjon, men Albania utlignet fire minutter på overtid og sørget for 2-2 i Hamburg.

Det resultat kan fort være krise for Kroatia, som er rangert som nummer ti på Fifa-rankingen og var storfavoritt før kampen. Albania er på sin side nummer 66 og jublet vilt for det ene poenget.

– Det er ingen kroater som er blide for dette her. Gud bedre hvor vanskelig Albania gjorde dette for Kroatia, sier NRKs fotballekspert Bengt Eriksen.

Dermed står begge lag med ett poeng etter to kamper i gruppe B. De trenger trolig en seier i siste kamp i gruppespillet for å gå videre til åttedelsfinalene. Kroatia skal da spille mot Italia, mens Albania møter Spania."

Albania tok en tidlig ledelse da Qazim Laci headet inn et innlegg fra Jasir Asani. Kroatenes forsvarsspill var under enhver kritikk og ballen gikk under armene til keeper Dominik Livakovic.

Albania var nære 2-0 etter halvtimen spilt. Kristjan Asllani ble spilt vakkert igjennom, men Livakovic stormet ut og hindret scoring.

Etter hvilen presset Kroatia på for utligning, og de lyktes i det 74. minutt. Andrej Kramaric viste frem strålende avslutningsegenskaper og satte ballen kontant nede i hjørnet forbi keeper Thomas Strakosha.

Kun to minutter senere var kroatene frempå igjen. Ballen ble lagt inn i feltet, hvor Klaus Gjasula var uheldig og scoret selvmål etter en klarering rett i Gjasulas kropp.

Gjasula skulle likevel gjøre det godt igjen. Han dukket opp i boksen på overtid og sørget for uavgjort.