Spania parkerte Italia og sikret EM-avansement

Spanjolene kjørte over Italia fra start til slutt da de vant 1–0 i Gelsenkirchen torsdag.

Kun ett minutt var spilt før Spania kom til sin første store sjanse. Den spanske dominansen fortsatte i åpningsminuttene, men det gjorde også missene.

Pedri, Nico Williams, 16-årige Lamine Yamal og PSG-kollega Fabián Ruiz var alle nære å score kampens første mål. Sistnevntes ball hadde en fart på 118 km/t fra 18 meter. Likevel sto det 0–0 i Gelsenkirchen flere sjanser senere, og det var utrolig nok uavgjort til pause.

Spanjolene fortsatte presset i 2. omgang, men det gjorde også sjansesløseriet. Det måtte en italiener til for at Spania skulle gå opp i ledelsen. Selvmålet av Riccardo Calafiori kom etter 55 minutter.

De iberiske spillerne spilte seg til flere gigantiske sjanser, men det ble med det ene målet og italienerne klarte aldri å utligne. Kampen endte 1–0.

– Vi spilte veldig bra og prøvde å vokse inn i kampen. Jeg føler vi fikk vist at vi ønsker å oppnå noe stort i EM, sier Williams, som ble kåret til banens beste spiller.

Rodri fikk også sitt andre gule kort i mesterskapet, og må stå over den siste gruppespillskampen mot Albania.

Den er av liten betydning for Spania, som troner øverst i gruppe B og har sikret seg EM-avansement.