Espanyol tilbake i La Liga – vant opprykksfinalen mot Real Oviedo

Espanyol vendte et vanskelig utgangspunkt til seier og slo Real Oviedo i kampen om den siste opprykksplassen til Spanias øverste nivå.

Barcelona-klubben rykket ned fra La Liga i 2023, men holdt seg til ett år på nivå to. Med 2-1-seier sammenlagt slår de følge med Leganés og Real Valladolid opp til nivå én.

Real Oviedo gikk inn i kampen med 1-0 fra det første oppgjøret, men fikk seg en kalddusj like før pause da Espanyols Javi Puado scoret to kjappe.

Først bredsidet han inn en corner, før han fullførte et vakkert angrep til 2-0 to minutter på overtid av førsteomgangen.

Oviedo fikk en kjempesjanse på overtid, men fikk ikke ballen i mål og måtte se opprykkshåpet glippe på målstreken.

Espanyol tok seg forbi Sporting Gijón på veien til finalen, mens Oviedo slo ut Eibar. (NTB)