Florida Panthers tok sin første Stanley Cup-tittel i ishockey – avverget historisk kollaps

Florida Panthers fant rytmen i grevens tid og sikret Stanley Cup-trofeet med 2-1-seier mot Edmonton Oilers i den sjuende finalen natt til tirsdag norsk tid.

I år var første gang siden 1945 at NHL-finalen gikk til en sjuende og avgjørende kamp etter at ett av lagene ledet 3-0 etter de tre første kampene.

82 år er gått siden et lag sist vant sluttspillet etter å ha ligget under 0-3 sammenlagt etter de tre første kampene.

For Oilers sin del brast imidlertid drømmen om å kopiere kunststykket.

Carter Verhaeghe førte Panthers i føringen 4.27 ut i første periode, men Edmonton Oilers utlignet drøye to minutter senere ved svenske Mattias Janmark.

Den avgjørende scoringen kom 15 minutter ut i midtperioden da Sam Reinhart satte inn 2-1 for Panthers. Oilers presset på for utligning, men heroisk forsvarsspill sørget for at kampen endte 2-1 til Florida-laget.

– Det er ikke en drøm lengre, men virkelighet, sa Florida-stjernen Matthew Tkachuk etter kampen. (NTB)