Tyrkia sendte Tsjekkia ut av EM

Tsjekkia var avhengig av seier og 3 poeng for å kunne gå videre til åttedelsfinale.

Lenge sto det 1-1 og tsjekkerne presset på for utligning.

I stedet var det Tyrkia som kunne juble for seiersmålet 4 minutter på overtid.

Etter kun 20 minutter gjorde Tsjekkia det ekstremt vanskelig for seg selv. Den offensive midtbanespilleren Barak dro på seg sitt andre gule kort etter en klønete felling på midtbanen.

Dermed måtte tjekkerne fullføre kampen med ti mann.

– Dette bør de utnytte, sa NRKs fotballkommentator Olav Traaen om Tyrkias muligheter videre i kampen.

Før pause klarte de imidlertid ikke det. Første omgang ble en tøff batalje med mange tette dueller.

Etter pause fikk Tyrkia imidlertid hull på byllen.

Yüksek løsnet et skudd fra 20 meter som ble blokkert, før returen falt ned til samme mann. Han trillet ballen til Calhanoglu ute til venstre, og på sitt første touch ladet han børsa og fyrte løs med strak vrist til vill jubel for Tyrkia.

– Det tar fullstendig av i den tyrkiske kolonien på tribunen, utbrøt Traaen.

15 minutter senere satt utligningen for Tsjekkia.

Chory fanget opp andreballen etter et langt innkast. Han skulle sette ballen i mål fra tre meter, men Akaydin reddet mesterlig inne på strek. På returen banket Soucek inn ballen i det tomme buret.

Etter en VAR-sjekk med mulig angrep på målvakt, lot dommer målet stå.

4 minutter på overtid satte Cenk Tosun spikeren i kista. Han mottok ballen ute til venstre, dro seg innover i banen, og blåste ballen nede i det lengste hjørnet.

Tsjekkia røk med det ut av EM.

I den andre kampen i gruppa slo Georgia overraskende Portugal 2-0, og tok seg med det også videre.