Grønbæk trolig ferdig i Glimt: – Dette var nok kanskje min siste kamp for Glimt

Tapet mot Sandefjord ble trolig Albert Grønbæk sin siste kamp for Bodø/Glimt.

– Tiden her har vært helt fantastisk.Jeg har hatt så sinnsykt mange gode opplevelser her, sier han til NRK etter kampslutt.

23-åringen kom til gultrøyene i 2022, og har vært en viktig spiller for laget ifra nord.

– Dette var nok kanskje min siste kamp for Glimt. Det var kjipt at det skulle avsluttes på denne måten, sa han.

Tidligere i uka ble det meldt at Grønbæk kan bli solgt for 170 millioner kroner til den franske klubben Rennes.

Sandefjord rystet serieleder Bodø/Glimt og vant 2–1 på hjemmebane. Det ga tre livsviktige poeng i bunnstriden, og åpnet gullkampen i toppen.

Blåtrøyene yppet seg fra start, og etter 28 minutter spilt satt den for hjemmelaget. Med litt hjelp fra en Glimt-spiller gikk skuddet fra Alexander Ruud Tveter i mål.

Før lørdagens kamp sto Sandefjord med åtte kamper på rad uten seier. Dermed var det en svært etterlengtet seier for hjemmelaget.

Bodø/Glimt gjorde tre bytter til andre omgang i håp om å kunne snu det – og det ble et annet bortelag vi fikk se etter pause.

Det ble noen interessante minutter ut i andre omgang i hvalfangerbyen.

I det 59. minuttet stanget Stian Kristiansen ballen elegant i nettmaskene mot gamle lagkamerater. Hjemmelaget doblet da ledelsen, men Bodø svarte umiddelbart. I 61. minutt sendte kaptein Patrick Berg ballen i mål etter at den var innom en Sandefjord-spiller.

Glimt jaktet lenge på en utligning, men til tross for stort press, kom aldri scoringen. Dermed ble det sesongens andre tap for serielederne.

– Full kontroll hadde vi vel ikke, men vi gjør en god match, sa Sandefjord-kaptein Filip Ottosson til TV 2 etter kampen.

Med Glimt-tap blir gullkampen nå mer åpen igjen. Formlaget Viking vil med seier i deres hengekamp være kun to poeng bak Bodø/Glimt.