Ruud klar for Laver Cup

Casper Ruud er tatt ut på det europeiske laget til Laver Cup i september. Der får han med seg stjerner som Carlos Alcaraz og Rafael Nadal.

Det opplyser arrangøren av turneringen onsdag.

Det norske tennisesset er glad for nok en sjanse på det europeiske laget.

– Det er et privilegium å være en del av dette enestående laget og komme tilbake for en ny sjanse til tittelen i Berlin. Vi har noe ugjort, heter det fra Ruud.

Verdenslaget vant Laver Cup de to siste sesongene.

I tillegg til Ruud, Alcaraz og Nadal skal også Daniil Medvedev, Alexander Zverev og Stefanos Tsitsipas representere det europeiske laget. Björn Borg er lagkaptein. Turneringen spilles i Berlin fra 20.–22. september.

Ruud er denne uken i aksjon i svenske Båstad. Der spiller han onsdag singlekamp mot brasilianske Thiago Monteiro, mens han senere skal i aksjon i double med Rafael Nadal. Den spansk-norske duoen tok seg mandag videre fra 1. runde.

Tidligere i år vant Ruud ATP 500-turneringen i Barcelona. Han har i tillegg vært i tre finaler, deriblant i Masters-turneringen i Monte-Carlo. I juni tok han seg til semifinale i Roland-Garros, der han tapte for Zverev. (NTB)