Formel 3: Stenshornet nummer 13 i Ungarn-sprinten

Martinius Stenshorne (18) klatret ni plasser, men endte likevel bare på 13.-plass i Formel 3-sprinten i Ungarn lørdag.

Den norske unggutten fikk fredagens kvalifisering ødelagt av rødflagg. Nordmannen var på vei mot å sette en respektabel rundetid da Luke Browning snurret rundt foran han og det ble vinket med det røde flagget. Da var det bare 24 sekunder igjen på klokken, og Stenshornet endte med en tid som kun holdt til en 22.-plass.

Nordmannen hadde dermed et nærmest håpløst utgangspunkt før både lørdagens sprint og søndagens hovedløp. Stenshornet klatret imidlertid flere plasser i løpet av sprintløpet, men måtte likevel se seg fornøyd med en 13.-plass.

Før lørdagens sprint hadde ikke Stenshorne kjørt et Formel 3-løp siden Østerrikes Grand Prix i slutten av juni.

Unggutten måtte stå over forrige F3-runde i Storbritannia ettersom han er utestengt fra løpene på Silverstone etter at han i april kjørte et GB3-løp på banen uten tillatelse fra Det internasjonale bilsportforbundet.

Med helgens Grand Prix i Ungarn gjenstår det tre VM-runder denne Formel 3-sesongen, som avsluttes i italienske Monza 1. september.