Absurd rødt kort og overtidsdrama i Sarpsborg

Det endte 1-1 mellom Sarpsborg 08 og Brann, men Henrik Meister lå an til å bli den store helten på overtid for Sarpsborg 08. Ett minutt på overtid steg spissen opp på et frispark og sendte vertene i ledelsen.

Det var Meisters femte mål på to kamper, etter at han scoret fire mål mot Rosenborg forrige runde.

Men Brann svarte umiddelbart. Aune Heggebø ble spilt fri i boksen og kunne enkelt sette inn utligningen for bortelaget, fire minutter på overtid.

Bare minutter før overtidsdramaet hadde Sarpsborg 08s fysioterapeut, Joao Ferreira, fått rødt kort. Det første gulet får han for drøying av spillet, før han kjeftet på dommer Marius Lien og fikk sitt andre gule.

– Det er et ordbruk vi ikke kan tillate, sier Lien til NRK om Ferreiras andre gule kort.

– Jeg sa til dommeren at det bør være oss og ikke han som bestemmer om vi skal ut på banen og gi behandling eller ikke. Det er vi som er kvalifisert til å ta den avgjørelsen, sier Ferreira til NRK.

Rett etter Branns redusering fikk også Sarpsborg-trener Christian Michelsen sitt andre gule for kvelden. Begge for klaging på dommer.

Sarpsborg 08 skapte de største sjansene i førsteomgang, men Branns keeper Mathias Dyngeland holdt gjestene inne i kampen med flere gode redninger.

Bortelaget bedret seg i andreomgang. Brann-back Joachim Soltvedt hadde muligheten i femmeteren fra skrått hold, men avslutningen gikk i nettveggen.

Hjemmelagets Daniel Job var svært nære å ta tilbake ledelsen dypt inne i overtiden, men Brann holdt unna.

Uavgjortresultatet gjør at Brann befinner seg på en 2. plass, seks poeng bak Bodø/Glimt. Sarpsborg 08 ligger på 8. plass.