Haugesund vant derby etter omdiskutert straffesituasjon

Sebastian Tounekti ble matchvinner da Haugesund vant 1-0 i rogalandsderbyet på Haugesund stadion.

Tounekti sendte Haugesund i ledelsen med et skudd fra 20 meter via Vikings Gianni Stensness like etter hvilen.

Flere mål ble det ikke i søndagens derby, selv om gjestene skapte flere store muligheter. Men det var en situasjon etter 36 minutter som skapte mest debatt.

Viking-spiller Peter Christiansen fikk gult kort for filming i duell med Haugesunds Anders Bærtelsen innenfor Haugesunds 16-meter. Reprisene viste at Bærtelsen tråkket på foten til Christiansen.

VAR sjekket situasjonen, men konkluderte med at gult kort var rett. Dermed sjekket de aldri om det var offside i forkant.

– Det var et klart straffespark. Jeg synes det er sykt at jeg får et gult kort, sa Christiansen til TV 2 i pausen.

– Jeg trodde det var offside, så jeg stoppet litt opp. Det kan dømmes straffe der. Jeg synes det er et strengt gult kort i hvert fall, sa Bærtelsen til samme kanal.

Søndagens tap er Vikings første siden 4-1-tapet mot Lillestrøm 16. mai.

Seieren gjør at Haugesund klatrer til 11. plass på tabellen, mens Viking befinner seg på 4. plass.