Titmus slo Ledecky og forsvarte gullet

Ariarne Titmus fra Australia forsvarte OL-gullet på 400 meter fri etter en spennende duell med Summer McIntosh og superstjernen Katie Ledecky.

Titmus svømte inn til 3.57,49 og vant 88 hundredeler foran canadiske McIntosh. Ledecky ble slått med 3,37 sekunder og måtte nøye seg med bronse.

– Denne er mer emosjonell enn den første. Nå vet jeg hvordan det føles å være OL-mester og hvor vanskelig det er å lykkes i lekene, med støyen, atmosfæren og presset, sa Titmus.

Ledecky vant distansen i Rio for åtte år siden og tok sølv i Tokyo. Amerikaneren er nå oppe i åtte OL-medaljer totalt.

– Jeg skulle gjerne ha vært raskere. Jeg er litt skuffet over at jeg ikke var på mitt beste, men en medalje er en medalje, sa hun.

Litt tidligere ble Lukas Märtens første OL-vinner i bassenget i Paris da han vant mennenes 400 meter fri på 3.41,78. Det var også Tysklands første medalje i lekene. Han er første tyske mann med OL-gull i svømming siden Uwe Dassler vant for DDR i 1988.

USA fikk sitt første svømmegull på mennenes 4 x 100 meter fri, der Jack Alexy, Chris Guiliano, Hunter Armstrong og Caeleb Dressell vant foran Australia og Italia.

Australia vant kvinnenes 4 x 100 meter fri på 3.28,92, som er olympisk rekord. Molie O'Callaghan, Shayna Jack, Emma McKeon og Meg Harris vant foran USA og Kina.