Arsenals Martinelli senket Manchester United

Gabriel Martinelli ble matchvinner for Arsenal da London-laget vant 2-1 i en treningskamp mot Manchester United lørdag.

Martin Ødegaard spilte 71 minutter for Arsenal i kampen, som gikk i Los Angeles i USA.

Det var lite som minnet om at det var en treningskamp da Premier League-rivalene Manchester United og Arsenal møttes. Det luktet svidd av taklingene, og det var til tider smågretten stemning mellom spillerne.

Manchester United kunne juble først, etter at Rasmus Højlund sendte laget i føringen etter ti minutters spill. Dansken sendte ballen i nettet etter å ha knust Ayden Heaven i en duell i forkant. Minutter senere forlot Højlund banen med skade, etter det som så ut som en vridning i kneet.

Uniteds supportere kan trøste seg med at Højlund virkelig så ut som dansk dynamitt de få minuttene han var på banen.

Før lagene gikk til pause, hadde Gabriel Jesus utlignet fra kloss hold etter å ha blitt spilt gjennom av 17 år gamle Ethan Nwaneri. Det luktet offside av scoringen, men det brukes ikke VAR under sesongoppkjøringskampene i USA.

Avgjørelsen falt ti minutter før full tid. Gabriel Martinelli satte inn 2-1 bare minutter etter å ha blitt byttet inn. Brasilianeren gled forbi James Scanlon på venstre kant og banket ballen bak Onana i United-målet fra sju meters hold. United presset på for utligning, men den kom aldri.

Oppgjøret ble avsluttet med straffesparkkonkurranse. Den var det imidlertid United som gikk seirende ut av etter at Onana reddet forsøket fra Kai Havertz, og Jakub Kiwior satte ballen utenfor. Ethan Wheatley bommet for United, men Erik Ten Hags mannskap vant straffesparkkonkurransen 4-3.

Arsenal møter Liverpool torsdag i sin siste kamp under USA-oppholdet, mens Manchester United møter Real Betis og Liverpool før de returnerer til England. Disse kampene spilles torsdag og søndag neste uke.