Semifinale-thriller – Frankrike videre til OL-finalen

De franske håndballjentene er klare for OL-finalen i Paris etter at de slo Sverige etter ekstraomganger.

Vertsnasjonen vant til slutt 31–28.

– I ekstraomgangene var det ikke noe tvil om at Frankrike var det beste laget, sa Max sin ekspertkommentator Geir Oustrup.

Halvveis ut i andre omgang lå Frankrike fire mål bak svenskene, og med seks minutter igjen av kampen hadde de utlignet. Like før slutt utlignet de til 25–25 og kampen gikk til ekstraomganger.

I ekstraomgangene ble de franske jentene heiet frem og tok full kontroll. Når Sverige fikk to tominuttere samtidig da de lå under med tre mål ble veien lang.

– Frankrike gjør ikke mer enn de må, sa Oustrup etter kampen.

Svenskene bommet til sammen på fire straffer, og de franske keeperne endte på 53 og 36 i redningsprosent.

Norge skal spille semifinale mot Danmark senere torsdag kveld, vinneren av den kampen møter Frankrike i OL-finalen.

Finalen spilles på lørdag klokken 15, mens bronsefinalen spilles klokken 10.