Drama da Leverkusen vant i seriepremieren – avgjorde ti minutter på overtid etter straffebom

Florian Wirtz ble den store helten da han i det 101. minutt avgjorde for Leverkusen i serieåpningen i Bundesliga. Den regjerende mesteren slo Borussia Mönchengladbach 3-2.

Drøye ti minutter ut i oppgjøret stormet Jeremie Frimpong ned langs høyresiden. Nederlenderens innlegg ble klarert ut i returrommet, der Xhaka med én berøring hamret ballen i mål fra langt hold.

Like før pause var Frimpong igjen sentral da han vandret med ballen ned mot dødlinjen. Til slutt falt ballen ned hos tyske Florian Wirtz, som med en instinktiv avslutning doblet gjestenes ledelse.

Med en drøy halvtime igjen på klokka reduserte Nico Elvedi for hjemmelaget, før Tim Kleindienst kvitterte til 2-2 med fem minutter igjen. Oppgjøret så dermed ut til å ebbe ut i uavgjort, men på overtid fikk gjestene straffespark etter en VAR-sjekk. Wirtz bommet først fra krittmerket, men på returen hamret han ballen i mål. Dermed vant Leverkusen 3-2.

Leverkusen vant Bundesliga sist sesong med vanvittige 17 poeng ned til Stuttgart, som knep annenplassen foran Bayern München. Av de 34 seriekampene vant Xabi Alonsos mannskap 28. De øvrige seks kampene endte uavgjort. Allerede 14. april var klubbens aller første Bundesliga-tittel i boks.