Raste mot lagkameratene - så sikret han norsk seier

Mats Zuccarello og de norske ishockeyherrene slo Frankrike 3-2 etter forlengning i fredagens treningskamp i Sarpsborg. Før den siste perioden var imidlertid Emil Lilleberg svært kritisk.

Før den siste perioden sto det 1-1. I et intervju med TV 2 uttrykket Lilleberg skuffelse over ishockeyherrenes prestasjon.

– Egentlig ingenting. Jeg synes vi mister pucken altfor ofte. Dette er noe vi har snakket om, så det synes jeg er ordentlig ræva. Vi må bli mer nøye og få ned pucken. Vi må begynne å spille mer på instinkt. Vi må begynne å snakke sammen utpå der. Det er altfor dårlig, sa Lilleberg til TV 2 etter annen periode.

Norge tok ledelsen etter en genial manøver fra Mats Zuccarello, før franskmennene kvitterte til 1-1 med få minutter igjen av åpningsperioden.

Under to minutter ut i den siste perioden scoret Frankrike 2-1, men Lilleberg sikret forlengning med en sen scoring. Der ble Tampa Bay Lightning-spilleren avgjørende da han scoret 3-2.

For å kvalifisere seg til OL i 2026 må Norge vinne en gruppe bestående av Danmark, Storbritannia og Japan. De kampene skal spilles 29. august til 1. september.