Klasseredninger og mål-Partey da Arsenal vant på Villa Park

Arsenal gikk til slutt seirende ut av det jevne toppoppgjøret mot Aston Villa i Birmingham lørdag kveld.

Bukayo Saka og Arsenal var en klasseredning unna ledelsen etter et kvarters spill, da Emiliano Martínez strakte seg så lang han var og reddet på spektakulært vis.

Halvveis uti omgangen kunne Ollie Watkins sendt vertene opp i 1–0 ledelse. Spissen sto nesten alene foran mål, men klarte å sleive ballen på utsiden av nettet.

– Det er en avslutning som skal gå i mål sju dager i uka, kommenterte V sports Roar Stokke.

Begge lagene fortsatte å kjempe fram angrep og kontringer, men ingen klarte å finne nettmaskene før pausen.

Ti minutter uti andre omgang ble publikum vitne til en utrolig dobbeltsjanse for hjemmelaget og en fenomenal redning av David Raya.

Kort tid etter lekte Ødegaard og Saka seg forbi vertenes forsvar, men nok en gang utførte Martínez keeperspill fra øverste hylle.

Det lå et mål i lufta da Villa fikk dødball etter 65 minutter, men nok en gang ble sjansen sløst bort. Og den som ikke scorer blir scoret på.

På sin første berøring i kampen sendte innbytter Leandro Trossard gjestene i føringen etter vakkert forarbeid av Saka.

Thomas Partey fortsatte festen for «The Gunners» og det sto 2–0 på Villa Park.

Få minutter senere kunne Ødegaard økt til 3-0, men ballen føyk over mål.

William Saliba hindret også et sterkt Villa-angrep på tampen og kampen endte 2–0.

Arsenal fikk dermed sin revansje etter at Villa vant begge ligaoppgjørene forrige sesong. London-laget står nå med seks av seks mulige poeng etter to runder av Premier League.