Rystet tabelltoeren - første serieseier siden mai

Tabelltoer Rosenborg gjestet Stabæk i Toppseriens 17. runde lørdag. Hjemmelaget jaktet sårt trengte poeng, for de hadde ikke vunnet en toppseriekamp siden mai.

Gjestene startet best, med en stor sjanse til Matilde Rogde. Stabæk spilte seg etter hvert mer inn i kampen og kom til flere sjanser, men Rosenborg presset dem ned igjen.

– De ligger bare og venter, sa NRKs ekspertkommentator Carl-Erik Torp om Stabæk.

De ventet kanskje på at RBK skulle gjøre en feil. For like etterpå straffet vertene klubben fra Trondheim.

Rosenborgs forsvarer Hanna Dahl skulle sende ballen hjem, men den ble heller plukket opp av Melissa Bjånesøy som startet Stabæk-angrepet. Iris Omarsdottir serverte en nydelig ball til Emilie Østerås, som klarte å lure RBK-keeper Rugile Rulyte, som så ut til å fryse helt.

– Altfor enkelt sett med Rosenborgs øyne, men for en omgang for Stabæk, sa Torp og fortsatte:

– Ikke ufortjent heller, de har hatt ballen mest.

Målscoreren selv var meget fornøyd.

– Det var veldig, veldig deilig. Vi ble trykka litt nedpå, så tok vi de på en feil og det var digg, sa Østerås til NRK.

Scoringen ga Stabæk ny tro på seg selv og de fortsatte å true RBK-målet, men stillingen var 1-0 til pause.

Etter hvilen jaget Rosenborg utligningen og Cesilie Andreassen var nære scoring etter 62 minutter. Få minutter senere kontret derimot vertene og Bjånesøy scoret sitt 99. mål for Stabæk etter målgivende fra Omarsdottir.

Til tross for iherdig innsats og flere store sjanser, klarte aldri tabelltoeren å redusere, og Stabæk kunne juble for sin første trepoenger i Toppserien siden 25. mai.