Absurde bilder i Viking-seier: Supporterne hadde grillfest på tribunen

Viking – Strømsgodset 5–2 (2–1): – Jeg synes det var et artig påfunn. Vi fikk høre om det før kampen, uten at jeg la merke til det underveis. Jeg gleder meg til å se det etterpå, for dette var en fin måte å gjøre det på, sier Lars-Jørgen Salvesen til NRK.

Vikings andre målscorer i kampen mot Strømsgodset snakker om denne rundens VAR-aksjon mot videodømming.

Det nyeste påfunnet fant sted i Stavanger, hvor tilskuerne på supporterfeltet Felt O valgte å droppe synging og klapping til fordel for hagefest.

Felt O hadde rigget til med griller, hagemøbler, ringspill og sekkeløp, og det var merkbart stille på stadion.

– Tiden for å stoppe kamper med kasting er forbi. Derfor hadde vi lyst til å gjøre noe med glimt i øyet, som var morsomt og som blir lagt merke til, forklarer styreleder i Vikinghordene, Roar Åkerlund.

Men på banen var det et heltent Viking-lag. Det var bare spilt fem minutter da Tripic prikket ballen i lengste hjørne fra skrå vinkel.

Etter en drøy halvtime utlignet drammenserne etter en kanonkule av et skudd fra Elias Hoff Melkersen, før Tripic satte et VAR-straffespark i mål kort tid etter.

Etter hvilen fortsatte Viking å kjøre på. Etter 58 minutter stanget Lars-Jørgen Salvesen inn sitt første mål siden mai etter et Tripic-innlegg.

Sander Svendsen økte til 4–1 etter at han og Hampus Finndell kombinerte lekkert i boksen.

Godset reduserte ved Jonas Therkelsen, men Gianni Stensness drepte alt av spenning da han kriget inn 5–2 ni minutter før slutt.

– Vi trengte denne. Det var viktig for oss å spille en så god kamp etter en laber prestasjon sist. Dette var veldig fortjent, og det var mye bra i dag, sier tomålsscorer Tripic etter kampen.