Brann i fyr og flamme mot Røa - klatret til andreplass på tabellen

Brann gjestet Røa i toppserieoppgjøret lørdag.

Kampen var fortsatt ung da hjemmelagets keeper Louise Högrell forårsaket straffe til bergenslaget.

Högrell var nære ved å rette opp egen feil da hun fikk en hånd på ballen, men Marthine Østenstads straffeskudd var akkurat hardt nok og Brann tok ledelsen før kvarteret var spilt.

Signe Gaupset truet Røa-målet ved flere anledninger, men Högrell disket opp med flere gode redninger.

Etter 35 minutter kunne det stått 2-0, men dommeren mente Anna Aahjem var i offside.

– Den hadde vært interessant dersom VAR hadde kommet inn med strekene sine her, sa NRKs ekspertkommentator Ingrid Byrøygard Kvernvolden.

– Det er rett og slett feil, konkluderer NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Men like etterpå satt det for Gaupset, som scoret kampens andre mål for dagen.

Brann styrte også andre omgang, men det ble ingen flere mål på Røabanen. Branns trepoenger fører dem opp på andreplass på tabellen, forbi Rosenborg på målforskjell. Det øker bergenslagets mesterligasjanser.

– Det går oppover, det er bra. Vi har spilt noen gode kamper nå. Da er det deilig å prestere med målpoeng, sier Gaupset til NRK.