Roglic sikret historisk Vuelta-tittel – sveitsisk tempokanon vant avslutningsetappen

Slovenske Primoz Roglic hadde full kontroll da han søndag tråkket inn til karrierens fjerde sammenlagtseier i Vuelta a España. Stefan Küng triumferte på den avsluttende tempoetappen.

Før den 21. og siste etappen i årets utgave av rittet hadde Roglic hele to minutter og to sekunder ned til Ben O’Connor på 2.-plass i sammendraget.

Sloveneren hadde ingen problemer med å forsvare sammenlagtledelsen, og 34-åringens reise gjennom Madrids gater ble en parademarsj. Roglic tangerte samtidig Roberto Heras som den mestvinnende i rittets historie. Sloveneren og spanjolen har begge fire sammenlagttriumfer.

Det var imidlertid sveitsiske Stefan Küng som leverte den sterkeste tiden søndag. FDJ-rytteren imponerte stort på veien mot etappeseieren. (NTB)