Ingebrigtsens erkerival uteblir fra Diamond League-finalen

Britiske Josh Kerr blir ikke å se på 1500-meteren under Diamond League-finalen i Brussel fredag. Dermed er Jakob Asserson Ingebrigtsen kvitt én av sine argeste konkurrenter.

Det kommer fram av startlistene til stevnet i Belgia, som strekker seg over to dager.

På 1500-meteren skal blant andre Ingebrigtsen, Narve Gilje Nordås, OL-mester Cole Hocker og Yared Nuguse i aksjon. Sistnevnte vant da de store kanonene barket sammen i Zürich forrige uke. Da ble 2023-verdensmester Josh Kerr nummer fem.

Ingebrigtsen var syk i oppladningen til stevnet i Sveits, og på oppløpet ble nordmannen passert av Nuguse.

Tirsdag bekreftet Nordås' agent Nic Bideau overfor NTB at 25-åringen stiller til start i Brussel. Bronsevinneren fra VM i 2023 har slitt denne sesongen, men står likevel igjen med seieren på 3000 meter i Stockholm i starten av juni.

Det er bare et visst antall løpere som får være med i de ulike øvelsene i Diamond League-finalen. Det er også 5000-meterfinale samme kveld som det er 1500 meter i Brussel. Der stiller naturlig nok verken Nordås eller Ingebrigtsen. (NTB)