Vålerenga slo tilbake etter treg start – lynraske scoringer sikret seier

En sterk start på siste periode ga Vålerengas ishockeykrigere luken de trengte for å slå Frisk Asker 5-2 i serieåpningen fredag.

Det var utsolgt i Jordal Amfi foran serieåpningen, men hjemmepublikummet måtte se Christian Bye sende gjestene i ledelsen før to minutter var spilt.

Seks minutter ut i annen periode satt utligningen for hjemmelaget. Jørgen Karterud scoret Vålerengas første mål i den nye sesongen med et flott plassert skudd.

Det sto 1-1 etter to perioder, men bare 29 sekunder ut i tredje periode hadde hjemmelaget scoret to ganger. Villiam Haag sendte Vålerenga opp i 2-1 før veteranen Martin Røymark la på til 3-1 15 sekunder senere.

Marcus Valkvæ Erevik reduserte for Frisk med 14 minutter igjen, men med fem minutter igjen sikret Stian Kaltrud Nystuen langt på vei seieren, og også denne gang skulle det ikke ta lang tid før en lagkamerat fulgte opp. Det tok bare 24 sekunder før Tommi Taimi la på til 5-2. (NTB)